28 34 14 09

OVERSIGT OVER SKOMÆRKER MED PLADS TIL TÆERNE

Fodformede sko

Kvinder

Mænd

Børn

fodformede sko fra mærkbare

Webshoppen “Mærkbare” er fyldt med sko, hvor der er plads til tæerne. Så godt sted at starte, hvis du ønsker sunde fødder.

Be Lenka er en barefood sko og et skomærke som både laver sko til kvinder, mænd og børn.

Tikki er en fodformet sko af kategorien barefoot. I Tikke skounivers producerer de både sko og sandaler. Skoene er udformet med bløde materialer som eksempelvis ruskind. Tikki produceres i Rumænien.

Solerunner – en barefood sko

Vivo Barefoot er en fodformet sko med masser af varianter og farver.

Fodformede sko – med eller uden stødabsorbering i sålen?

Med stødabsorberende sål

Kategorien af fodformede sko med stødabsorbering tager udgangspunkt i, at en fod er opbygget asymmetrisk og det skal tilgodeses i skoens opbygning. Er dit gangmønster præget af hårdt hælisæt vil stødabsorptionen reducerer stødet når du rammer med foden i underlaget.

Ulempe er, at mange års brug af sko med symmetriske skosnuder forstyrre hjernes evne til at bruge det naturlige gangmønster. Med stødabsorberende sål vil du gøre det sværere for hjerne at genlærer et gangmønster uden hårdt hælisæt.  Dermed risikerer du at fortsætte med eksempelvis en gang med “hårdt hæl i sæt” og dermed overbelastning af foden.

Fodformet sko i kategori med stødabsorption er skomærker som Topo (løbesko), Altra (løbesko), Jaco (hverdagssko), Duckfeed (hverdagssko).

 

Uden stødabsorberende sål –  kaldet “Barefoot”

Kategorien uden stødabsorbering kaldes barefoot. Her er sålen skab for at du kan opnå en naturlig et naturligt gangmønster og for at sikre din fod mod at skærer sig på skarpe genstande på jorden.

Med god kontakt til jorden får din fod automatisk en helt anden varieret stimulering af fodmuskler – og langt letter ved at reetablere en naturligt gangmønster.

Ulempen ved sko med tynde skosåler er at fødderne er tættere på vandpytterne i regnvejr og det er ikke så spændende at gå rundt med våde sokker. En anden ulempe er at, hvis du ikke omlægger dit gangmønster med hårdt hæl isæt, så vil du stadig skabe en uhensigtsmæssig belastning af foden.

Fodformet sko i kategori uden stødabsorption er skomærker som Solerunner, Be Lenka, Vivo Barefoot, Xero og Lems.

 

 

Er der plads til tæerne i dine nuværende sko?

Dit fodtøj danner rammen for dine fødder. Er der ikke plads nok til tæerne, så kan de enten lave hul i skoen eller folde sig sammen.

Det sker ikke i fodformede sko, som er kendetegnet ved at du får plads til tæerne, så de kan bevæge sig frit.

Bliv klogere!

sunde fødder sko og hælspore

Tilmeld dig gratis mailkursus

Hælsporer, nedsunken forfod, hallux valgus tå og en række andre lidelser i kroppens bevægeapparat har direkte relation til sko, som mangler plads til tæerne. Når lidelsen først er opstået er der brug for viden og handling for at stille kroppen i bedst mulige helingsforhold.

I en række mail får du indsigt i de enkelte lidelser. Hvad er det og hvorfor opstår det? Hvad er tanken bag behandlingen og hvilke hjælpemidler findes?