28 34 14 09

Hjælp til hælspore

Tåspredere

Til dig som gæster websitet

Websitet er opbygget af Fysioterapeut Christian van Deurs. Min intension er et ønske om at give svar på en række af de spørgsmål.

Når det gælder sunde fødder er dine sko dem, der skaber rammerne for dine fødders bevægelse hver dag i mange timer. Derfor er sko så vigtige for din sundhed. I forhold til formidling om sunde fødder er jeg kommet til et punkt, hvor jeg oplever det giver mere mening at samle kernen af den relevante formidling. Her finder du også link til sko, hvor der er plads til dine tæer.

Så fremover får du ikke brug for at klikke rundt på websitet for at få svar på dine spørgsmål. I stedet har jeg valgt at lægge indholdet over på mit andet website “Fysioterapi Christian van Deurs”. Min anbefaling er at du bruge knap herunder og finder vej til denne side.

Christian van Deurs

Fodens stabilitet og storetåens position påvirker din hælspore

Et aksebrud i storetåen, så den kommer i hallux valgus skaber et tab af stabilitet i hele foden. I denne situation vil kroppen spontant sende vægten tilbage på hælenen. Dette er ikke hensigtsmæssig i helingen af din hælsporer. Her har din hælspore brug for hjælp. En tåspreder til hælspore kan gøre forskellen og hjælpe dig med at genvinde kapaciteten i fodens stabilitet. Som tåspreder kan både bruges silikone tåspredere og sokker med tæer. Som du kan se i oversigten herunder findes silicone tåspredere som enkelt tådims mellem storetå-nabotå og som multi tådims, der spreder alle tæerne.

Tåspreder (mono version)

Her ses en simpel tåspreder, som forhindre storetåen i at lægge sig ind til nabotåen. Et ret enkelt hjælp for at mindske risikoen for aksebrud i storetåens grundled og udvikling af tilstanden hallux valgus i storetåen og hælsmerter som hælsporer.

Tåskillere med top og bund

Tåskillere med enkelt loop

Helfods tåskillere uden knystbeskytter

Helfods tåskiller med knystbeskytter

Tåspreder som sokker

tåspreder strømper sunde føddder og hælspore

Her er det et par sokker med tæer, som er med til at hjælpe med at holde tæerne spredte. Nået de vil have svært ved, hvis du gennem et par år har gået i sko med symmertrisk skosnude. Vær opmærksom på at sokker ikke skaber lige så meget spredning af tæerne som et par silikone tåspredere. Men absolut bedre end ikke gå med tæerne krøllet sammen. For tæer der ikke kan spredes relaterer til hælspore og så er der brug for hjælp både ergonomisk med tåspreder og også gerne specifikke øvelser til genoptræning af foden.

Tåsokker grå

str. 35-43

Tåsokker blå

str. 35-43

Tåsokker hvid

str. 35-43

Tåsokker sort

str. 35-43

Tåsokker grå

str. 35-43

Tåsokker sort

str. 35-43

Tåsokker grå

str. 36-46

Tåsokker hvid

str. 35-46

Tåsokker pink

str. 35-46

Tåsokker sort

str. 35-42

Tåsokker hvid

Skridsikre

str. 35-42

Tåsokker lyslilla

Skridsikre

str. 35-38

Tåsokker pink

Skridsikre

str. 35-38

Tåsokker regnbue

Skridsikre

str. 35-38

Tåsokker lilla

Skridsikre

str. 35-38

Link til lidt flere sokker

Sunde fødder er kendetegnet ved at tæerne kan sprede sig. I sko hvor der mangler plads til tæerne er det dog svært at være sund. Her kan en tåspreder også skabe pladsproblemer. Så i denne situation, som typisk opstår i sko med symmetriske skosnuder er anbefalingen af kigge efter en af de skomærker, hvor der er plads til tæerne. Dette kan hjælpe dine fødder, når du er ramt af hælspore.

Bliv klogere!

sunde fødder sko og hælspore

Tilmeld dig gratis mailkursus

Hælsporer, nedsunken forfod, hallux valgus tå og en række andre lidelser i kroppens bevægeapparat har direkte relation til sko, som mangler plads til tæerne. Når lidelsen først er opstået er der brug for viden og handling for at stille kroppen i bedst mulige helingsforhold.

I en række mail får du indsigt i de enkelte lidelser. Hvad er det og hvorfor opstår det? Hvad er tanken bag behandlingen og hvilke hjælpemidler findes?