28 34 14 09

Sko til hælsporer

Sko til hælspore skal passe til fodens naturlige form

Hvilken sko er gode til hælsporer?

Har du hælsporer er valget af sko vigtigt i forhold til at give din hæl bedst mulige helingsforhold. Her kan du vælge mellem to løsninger, som hver for sig aflaster hælen og ændre dit bevægemønster.

Den ene løsning handler om at vælge sko som runder i sålens kontakt til underlaget. Den anden løsning handler om at skabe plads i skoene til dine tæer.

Nu får du præsenteret tankegangen bag de to forskellige løsninger, samt eksempler på nogle af de sko som med fordel kan vælges.

Til dig som gæster websitet

Websitet er opbygget af Fysioterapeut Christian van Deurs. Min intension er et ønske om at give svar på en række af de spørgsmål ud fra den erfaring jeg har opsamlet med hælsporebehandling.

Når det gælder sunde fødder er dine sko dem, der skaber rammerne for dine fødders bevægelse hver dag i mange timer. Derfor er sko så vigtige for din sundhed. I forhold til formidling om sunde fødder er jeg kommet til et punkt, hvor jeg oplever det giver mere mening at samle kernen af den relevante formidling. Her finder du også link til sko, hvor der er plads til dine tæer.

Så fremover får du ikke brug for at klikke rundt på websitet for at få svar på dine spørgsmål. I stedet har jeg valgt at lægge indholdet over på mit andet website “Fysioterapi Christian van Deurs”. Min anbefaling er at du bruge knap herunder og finder vej til denne side.

Christian van Deurs

Sko til hælsporer runding under sålen

gaitline sko runder i sål og aflaster hælen, hvilket giver en fordel ved hælspore

Visualisering af opbygningen på en Gaitline sko med runding af sålen

Når det gælder sko til hælsporer med løsningen  “runding i sålen under skoen”,  så får du samme virkning, som hvis du står på et vippebræt. Her er det svært at lægge vægten tilbage og hvile på hælene. Det samme gælder når du går i sko med såler som runder.

Effekten kan også forklares ved at at rundingen under skosålerne inviterer din balancereaktion til at få vægten frem. Det aflaster hælene og du har optimerere din helingsproces. Princippet med let runding under skoene finder du i sko fra Gaitline og MBT. Guide til at finde den rigtige skostørrelse for du længere nede på siden.

Guide til at finde den rigtige skostørrelse

MBT og Gaitline sko til hælspore

Gaitline skostørrelse guide

Sko til hælsporer plads til tæerne

Mangler der plads til tæerne i dine sko, så vil din kropsvægt spontant flyttes tilbage.

Det øger belastningen på din hæl. Absolut ikke hensigtsmæssigt, når du har hælsporer.

hælspore stå på hænder stå på fødder

Stå på hænder stå på fødder

Princippet svarer til at stå på hænder. Det er ret svært at holde balancen, hvis du samler fingerene. Er det lang tid siden du har stået på hænder, så prøv at lægge dine hænder på et bord og “lade som om du skal stå på hænder”. Spreder du fingrene og spænder let i hånden, så vil du opleve et bedre greb til underlaget end hvis fingrene er samlet.

Løsningen for sko til hælspore giver lidt sig selv med denne kropserfaring. Vælger du sko med plads til tæerne muliggør du at foden og tæerne kan arbejde som de skal. Så har du givet kroppen bedre mulighed for heling af inflammationen i hælen.

Sko til hælsporer med plads til tæerne finder du i skomærker, som har fokus på fodformede sko. I denne sammenhæng skal du være opmærksom på at der findes to katergorier af fodformede sko.

sko til hælspore har brug for plads til tæerne

Et lavpraktisk råd

Når du har hælspore og kigger sko

Vend skoen om og kig på sålen

Stil spørgsmålet “Er der plads til tæerne – også min storetå?”

Hvis svaret er ja, så er du på rette vej.

Kun en løsning?

Når det gælder om at skabe optimale helingsforhold for hælen er det sjældent nok med kun et tiltag.

Løsning er ofte en kombi

Så det er klart en fordel at kombinere det ergonomiske tiltage med specifikke øvelser, manuel behandling og omlægning af din gang- og løbestil.

Brug for behandling?

Book tid til behandling af hælspore

mobil 2834 1409

 

Bliv klogere!

sunde fødder sko og hælspore

Tilmeld dig gratis mailkursus

Hælsporer, nedsunken forfod, hallux valgus tå og en række andre lidelser i kroppens bevægeapparat har direkte relation til sko, som mangler plads til tæerne. Når lidelsen først er opstået er der brug for viden og handling for at stille kroppen i bedst mulige helingsforhold.

I en række mail får du indsigt i de enkelte lidelser. Hvad er det og hvorfor opstår det? Hvad er tanken bag behandlingen og hvilke hjælpemidler findes?