28 34 14 09

Sko til hælsporer

Sko til hælspore skal passe til fodens naturlige form

Hvilken sko er gode til hælsporer?

Har du hælsporer er valget af sko vigtigt i forhold til at give din hæl bedst mulige helingsforhold. Her kan du vælge mellem løsninger, som hver for sig aflaster hælen og/eller ændre dit bevægemønster.

Sko til hælspore – løsning 1.

Sko med plads til tæerne

Den første løsning baserer sig på et ret enkelt princip. Mangler der plads til tæerne i dine sko, så vil din kropsvægt spontant flyttes tilbage. Det øger belastningen på din hæl. Absolut ikke hensigtsmæssigt, når du har hælsporer.

hælspore stå på hænder stå på fødder

Stå på hænder – stå på fødder

Princippet svarer lidt til at stå på hænder. Det er ret svært at holde balancen, hvis du samler fingerene. Er det lang tid siden du har stået på hænder, så prøv at lægge dine hænder på et bord og “lade som om du skal stå på hænder”. Spreder du fingrene og spænder let i hånden, så vil du opleve et bedre greb til underlaget end hvis fingrene er samlet.

Løsningen for sko til hælspore giver lidt sig selv med denne kropserfaring. Vælger du sko med plads til tæerne muliggør du at foden og tæerne kan arbejde som de skal. Så har du givet kroppen bedre mulighed for heling af inflammationen i hælen.

Sko til hælsporer med plads til tæerne finder du i skomærker, som har fokus på fodformede sko. I denne sammenhæng skal du være opmærksom på at der findes to katergorier af fodformede sko.

“Barefoot” er bygget med tynd sål efter ønsket om at forstyrre din naturlige afvikling af fodens bevægelser mindst muligt. Vælger du barefoot sko og har brug for stødabsorption kan du selv lægge et indlæg i skoen.

 

Den anden kategori af fodformede sko er opbygget med en klassisk stødabsorberende sål. Det aflaster, hvis du går med hårdt hælisæt, men fjerner samtidig din mulighed for at vende helt tilbage til et naturligt gangmønster.

sko til hælspore har brug for plads til tæerne

Et lavpraktisk råd

Når du har hælspore og kigger sko

Vend skoen om og kig på sålen

Stil spørgsmålet “Er der plads til tæerne – også min storetå?”

Hvis svaret er nej, så find et par andre sko

Sko til hælspore – løsning 2.

Sko med runding under sålen

Når det gælder sko til hælsporer er den anden løsning at skabe en runding i sålen under skoen. Så får du samme virkning, som hvis du står på et vippebræt. Her er det svært at lægge vægten tilbage og hvile på hælene. Det samme gælder når du går i sko med såler som runder.

Effekten kan også forklares ved at at rundingen under skosålerne inviterer din balancereaktion til at få vægten frem, så aflastet hælene og du har optimeret helingsprocessen. Princippet med let runding under skoene finder du i sko fra Gaitline og MBT

gaitline sko runder i sål og aflaster hælen, hvilket giver en fordel ved hælspore

Visualisering af opbygningen på en Gaitline sko med runding af sålen. Et af karaktertrækkende ved en sund fod er også vist i illustrationen. I en sund fod står achillesene og hælknoglen lige.

Her kan du bruge ergonomisk hjælp fra sålerne til at korrigere kombineret med træning af fodens stabilitet for at opnå denne kapacitet i din fod.

Kun en løsning

Når det gælder om at skabe optimale helingsforhold for hælen er det sjældent nok med kun et tiltag.

Løsning er ofte en kombi

Så det er klart en fordel at kombinere det ergonomiske tiltage med specifikke øvelser, manuel behandling og omlægning af din gang- og løbestil.

Brug for behandling?

Book tid til behandling af hælspore

mobil 2834 1409

 

Bliv klogere!

sunde fødder sko og hælspore

Tilmeld dig gratis mailkursus

Hælsporer, nedsunken forfod, hallux valgus tå og en række andre lidelser i kroppens bevægeapparat har direkte relation til sko, som mangler plads til tæerne. Når lidelsen først er opstået er der brug for viden og handling for at stille kroppen i bedst mulige helingsforhold.

I en række mail får du indsigt i de enkelte lidelser. Hvad er det og hvorfor opstår det? Hvad er tanken bag behandlingen og hvilke hjælpemidler findes?